به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، استفاده از آنتی بیوتیک در دوران بارداری در حال افزایش است و مطالعات قبلی نشان میدهد که این داروها ممکن است به طور غیرمستقیم روی جنین در حال رشد تأثیر بگذارند زیرا این باور وجود دارد که آنها میکروبیوم روده مادر را که تعیین کننده میکروبیوم نوزاد است، تغییر میدهند.
در این مطالعه، گزارش زنان باردار در هفته ۶ تا ۱۰ بارداری بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۲ بررسی شد. از بین ۹۶,۸۳۲ نوزاد متولدشده از این مادران، ۳۲,۶۵۱ کودک مورد مطالعه قرار گرفت.
اطلاعات مربوط به بهداشت و سبک زندگی در مورد مادران، شرایط قبل از زایمان و سلامت کودکان از طریق پرسشنامه تلفنی و آنلاین به دست آمد.
مادران سپس در ۱۱ سالگی کودکان شأن پرسشنامههای آنلاین مربوط به سلامتی فرزندان خود را پُر کردند.
در مقایسه با مادرانی که در دوران بارداری آنتی بیوتیک مصرف نکرده بودند، کسانی که این دارو را مصرف کرده بودند، بیشتر احتمال بیماری آسم شأن را گزارش کرده بودند، بیشتر بود.
در طول دوره نظارت از بدو تولد به بعد، ۴۲۳۸ کودک (۱۳٪) به آسم مبتلا شدند. از این تعداد، ۸۰۴ نفر (۱۵٪) مادرانی داشتند که در دوران بارداری آنتی بیوتیک مصرف کرده بودند.
در مجموع، ۵۵۲۲ کودک (۱۷٪) از مادرانی متولد شدند که در دوران بارداری آنتی بیوتیک مصرف کرده بودند و کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری آنتی بیوتیک مصرف کرده بودند ۱۴٪ با احتمال بیشتر ابتلاء به بیماری آسم روبرو بودند.
یافتهها نشان میدهد استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها در دوره بارداری با شواهد فزاینده در مورد پیامدهای نامطلوب سلامتی در درازمدت و همچنین نگرانیهای گستردهتر در مورد مقاومت ضدمیکروبی همراه است.