به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، مطالعه جدید محققان دانشگاه نورثوسترن شیکاگو برای اولین بار از طریق تصویربرداری رادیولوژیک علل این علائم را تأیید و نشان داده است.
دکتر «سواتی دشموخ»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما متوجه شدهایم که کروناویروس میتواند موجب شود بدن به روشهای مختلف به خودش حمله کند که ممکن است منجر به مشکلات روماتولوژی شود که نیاز به کنترل مادام العمر دارد.»
وی در ادامه میافزاید: «بسیاری از بیماران مبتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از کووید ۱۹ بهبود مییابند، اما برای برخی از افراد، علائم شأن جدی میشود که به شدت برای بیمار نگران کننده است یا کیفیت زندگی وی را تحت تأثیر قرار میدهد، و همین امر آنها را به دنبال مراقبت پزشکی و تصویربرداری میبرد. این تصویربرداری به ما امکان میدهد ببینیم که آیا درد عضلانی و مفصلی ناشی از کووید ۱۹ فقط همانند دردهای بدنی شبیه به آنچه از آنفولانزا میبینیم است یا اینکه جدی تر است.»
به گفته محققان، «ما شاهد اِدم و تغییرات التهابی در بافتها (مایع، تورم)، هماتوماس (تجمع خون) یا بافت تحریک شده (قانقاریا) بودیم. در برخی از بیماران، اعصاب آسیب دیده و در برخی دیگر، مشکل اختلال در جریان خون (لخته شدن) ایجاد میشود.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.